dåp: guttekjole

IMG_1842

Å finne en dåpskjole til en gutt synes jeg  var veldig vanskelig. De fleste kjolene i babybutikkene er jo nydelig, men alt for søte for en gutt. Til og med hvis man tar på blå bånd, så synes jeg de fleste av dem er jentete, noe som kanskje er naturlig dersom det er en kjole? :) Dåpsdressene (litt matros-inspirert) synes jeg er veldig kule, men bukser i dåp er ikke så tradisjonelt heller. Og det ville vi være. Så da tok jeg turen til Stoff og stil og fant tre typer stoff, som passet litt i fargene til min kjole og til den “dåpslogoen” som jeg lagde til alt mulig pynt.

Og da var det bare å begynne  lage mønster:

IMG_1849

Jeg er litt sånn som alltid lager mitt eget mønster. Hadde sikkert vært færre prøving og feiling ved å bruke et ferdig et, men med eget får jeg til slutt akkurat som jeg har tenkt.

IMG_1851

Etter å ha prøvd med nåler slik at alt passer og kragen er riktig klippet, så er det lurt å overlocke alle delene først. Så er det bare å begynne å sy alt sammen:

IMG_1852

Jeg valgte å bruke det lyseste stoffet som hovedfarge og den mørkeste som dekor. Det ble en så guttete kjole som det går an å få til. En matroskrage. 3/4 ermer. Et innlegg foran for å få en visjon av bukser samtidig som det blir litt mer vidde på skjørtet:

IMG_1857IMG_1854IMG_1855

Og noen barnslige detaljer, en bamseknapp å ha i halsen bak:

IMG_1856IMG_1858IMG_2629Så var det lue ja. Jeg lagde først en av papir, sjekket at den passet, og så sydde en lik en i samme stoffet som kjolen.

IMG_1220IMG_1416IMG_1250

Til meg selv lagde jeg et lite navnearmbånd:

IMG_1903

Bokstavperlene får man kjøpt hos Perlebutikken nederst i Bogstadveien. En søt liten detalje, spesiell for anledningen.

IMG_1450

Her kommer et bildedryss fra kirken. Matchende og en veldig lykkelig familie i hjemmelaget antrekk (utenom Mads sin dress da):

IMG_1213IMG_1252 IMG_1268IMG_1274IMG_1399IMG_1386IMG_1305 IMG_1402IMG_1422IMG_1424

Det er nesten synd at Léon ikke får brukt denne kjolen flere ganger… Men kanskje det kommer en lillebror en dag som kan arve den? :)

Advertisements

2 thoughts on “dåp: guttekjole

  1. Pingback: Dåpskjole til gutt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s