STATSMINISTEREN

Jens Stoltenberg, Nadya Khamitskaya, Mads A. Andersen

Snakk om å bli “starstruck”!

I dag var vi på trilletur. Léon, Mads og jeg. På Youngstorget kom plutselig tre flotte dresskledde menn gående mot oss. En sikkerhetsvakt, en politisk rådgiver – og selveste statsminister Jens Stoltenberg!

Selv om jeg har truffet og jobbet med mange profilerte mennesker gjennom Skal vi danse og på andre oppdrag, kan jeg ikke huske å ha blitt så “starstruck” noengang.

Jeg kommer jo fra Hviterussland.  Et land hvor alle gatene stenges, skarpskyttere finner seg til rette på takene og politibiler dukker plutselig opp på hvert hjørne, bare presidenten skal kjøre til et møte i nærheten eller spise lunsj. At statslederen går fritt på gata, på samme gate som oss andre… Det er helt uvirkelig der.

Mads er politisk journalist i VG  og ble derfor kjent igjen av mennene i dress, og Jens kom mot oss! Nå skal jeg prøve å beskrive hva som skjedde:

Først hilste Jens på Mads, som en slags takk for sist-greie. Så vendte han seg mot meg, strakk ut hånden og sa “Hei! Jens”. Han sa det akkurat som om jeg ikke visste hvem han var! Han bøyde seg til og med litt. Nesten et lite bukk! Jeg ble helt satt ut! Visste ikke om jeg også skulle bukke eller om jeg burde neie. Jeg endte opp med en slags kombinasjon. Jeg tror jeg sa “Nadya, veldig hyggelig!”

“Jeg kjenner mannen din”, fortsatt Jens.

Jeg visste ikke hva jeg skulle svare tilbake. At jeg kjente han, jeg også?

Og der sto vi. Léon i vognen, Mads bak og jeg og landets statsminister på siden. “Familiebilde”, ropte rådgiveren. Åpenbart noe Jens er vant til. For før jeg rakk å tenke meg om, tok han armen rundt meg og gliste mot mobilkameraet. Bildet ser du over.

Og jeg må si, Jens er enda kjekkere i virkeligheten enn på alle bildene og intervjuene jeg har sett tidligere! Og veldig hyggelig også. Til og med mot Mads, som stort sett har stilt ham til veggs med overkritiske spørsmål i mange år nå. Men dette var et koselig møte.

I motsetning til mammaen sin kunne ikke Léon brydd seg mindre. Han bare satt der i vognen og jeg tror ikke det er dette han drømmer om der han ligger i sengen sin nå. Men når han blir litt eldre skal jeg fortelle han om dette møtet.

Stort!

Advertisements

3 thoughts on “STATSMINISTEREN

  1. Pingback: VALGET 2013 |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s