Før din partner!

Siste kvelden i Tauro…

Ferien er snart over og da er det på tide å komme i arbeidsmodus igjen. For å få en slags mykere overgang til den hverdagen, tenkte jeg at kunne jobbe litt med foredraget mitt. Skal holde det for en bedrift i begynnelsen av mai. Et foredrag om ledelse, måloppnåelse og samarbeid.

20130414-233250.jpg

Coaching, selvledelse, performance leadership, krise- og endringsledelse, transaksjons- og transformasjonsledelse… You name it! Begrep som de fleste selskap hører på hver samling og muligens er relativt lei av.

kjedelig

Da jeg gikk på Norges Handelshøyskole i Bergen synes jeg likevel det var disse fagene som var de mest spennende. Kanskje fordi det ikke finnes noen fasit?Ingen formler, tall og eksakte svar. Jeg tror til og med verdens beste ledere ikke alltid vet hva som er «riktig», men det som skiller gode ledere fra mindre gode er at de førstnevnte er mer bevisste på sine ledelsesstrategier.

Så tilbake til foredraget… De fleste som kommer til å sitte i salen har sikkert lest hundrevis av bøker om ledelse. De kan sikkert alle disse begrepene like godt som meg, om ikke bedre. Men det jeg har er en unik erfaring som jeg tror kan sette bedriftsledelse i et spennende perspektiv. Og da snakker jeg om Skal Vi Danse. En ekstrem arbeidsplass med tidsfrister og stor prestasjonspress. Der blir alle mine lederegenskaper satt på prøve.

Vi, danserne, takker ja til jobben uten å vite hvem vi skal «lede». Tre måneder med tett samarbeid, med et menneske jeg har aldri truffet før. Og ikke bare samarbeide, men jeg skal lære han noe han overhodet ikke kan og få han til å prestere på direkte-TV for millioner av seere. Vi to sammen skal lage god TV, vi skal få dommerne til å synes at vi er flinke, og gi oss bra med poeng, og vi skal få deg der hjemme til å stemme på oss.

For de fleste er Skal vi danse lett underholdning, men for oss er det, som på alle andre arbeidsplasser, spørmål om samarbeid, lederskap og måloppnåelse.

2441992698

Så i foredraget løfter jeg på sløret og forteller hvordan jeg «fører» min partner, dag etter dag gjennom ekstreme Skal vi danse-uker. Uker som er fylt med frustrasjon, angst, mestringsfølelse, konflikter, deprisjoner og gleder. Og lange, lange, veldig lange arbeidsdager…

Treningsbilde

«Før din partner», en akademisk time om mellommenneskelig kommunikasjon og hvordan man lykkes best med jobben man er satt til – pakket inn i en morsom kontekst fra en kommersiell TV-verden med Vebjørn Sand, Noman Mubashir, Charter-Svein, Tore André Flo og Åsleik Engmark i hovedrollene.

1290897817466_856

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s